Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali140g30kcal1.7g4.8g0.3g2.9g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g35g45kcal5.2g0g3.1g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g1.4g13kcal0g0g1.4g0g
Sipuli (kuorittu)35g9kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Siirappi 12g37kcal0g9.1g0g0g
Soijakastike 5.2g3.2kcal0.3g0.5g0g0g
Korppujauho 2.2g8kcal0.2g1.6g0g0.1g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g29g16kcal0.9g1.8g0.6g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g53g64kcal1.3g13g0.8g1g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g35g49kcal6.6g0g2.4g0g
Lihaliemikuutio Maggi1g2.7kcal0.1g0.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana697g551kcal33.6g65.2g17.8g9.2g
Valittu annoskoko348g276kcal16.8g32.6g8.9g4.6g
Annoskoko puolitettuna174g138kcal8.4g16.3g4.5g2.3g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.4g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113364