Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl125g48kcal1.2g11.2g0g0g
Hiiva, 50g13g7.6kcal1.6g0.1g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma25g80kcal0g18.5g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g14g83kcal3.1g1.8g6.6g0.8g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi18g56kcal5.1g1.2g3.5g5.4g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g35g116kcal3.8g23.1g0.8g4.2g
Vehnäjauho puolikarkea 53g180kcal5.3g36.7g0.6g1.8g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g48g147kcal4.7g29.5g1g7g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g7.5g12kcal1g2.5g0.3g2.8g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)10g39kcal1.2g8g0.2g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana697g1534kcal54g265.2g26g47g
Valittu annoskoko348g767kcal27g132.6g13g23.5g
Annoskoko puolitettuna174g384kcal13.5g66.3g6.5g11.8g
Arvot/100g100g220kcal7.7g38.1g3.7g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492