Salsaseiti

1. Ota seiti sulamaan 1-2 tuntia ennen valmistusta tai sulata hieman mikrossa
2. Kuumenna öljy pannussa ja wokkaa sipulia ja paprikasekoitusta kunnes vesi haihtuu
3. Kaada uunivuokaan puolet kasviksista, nosta kohmeinen seiti päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.

4. Sekoita salsa ja kerma keskenään ja kaada seos vuokaan,
5. Levitä loput kasvikset päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.

6. Paista 200 C uunissa 25-30 min.

Lähde: Pirkka-lehti, 3, 2011.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 348 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Emmental-mozzarella juustoraaste (Pirkka), annos 150g250g875kcal70g5g65g0g
Pirkka salsadippi medium450g261kcal4g58.5g1.3g6.7g
Ruokakerma, vähälaktoosinen 10% (Pirkka), annos 200g500g600kcal14g25.5g50g2g
Paprikasekoitus 300 g (Pirkka)750g188kcal6.7g32.2g3g0g
Pirkka Sipulikuutiot 200g/pussi500g130kcal6g24g1g0g
Oliiviöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Alaskanseiti fileepaloja (Findus), annos 100g1000g750kcal170g0g8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6960g6138kcal541.4g290.4g316.6g17.4g
Valittu annoskoko3480g3069kcal270.7g145.2g158.3g8.7g
Annoskoko puolitettuna1740g1534kcal135.4g72.6g79.2g4.4g
Arvot/100g100g88kcal7.8g4.2g4.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=222155