Vichy-valkosipulikurkut

500 g avomaan kurkkuja
3 dl (300g) Saskia-kivennäisvettä
1,5 dl (150g) väkiviinaetikkaa
1 dl (85g) sokeria
½ tl (2,5g) suolaa
½ tl sinapinsiemeniä
2 (8g) valkosipulin kynttä
Tilliä, tuoreena ja maun mukaan

1. Avomaan kurkut kuoritaan ja siivutetaan.

2. Väkiviinaetikka ja kivennäisvesi sekoitetaan keskenään.

Muut aineet lisätään.

(Valkosipulin kynnet leikataan muutamaan osaan ja tilli leikataan silpuksi)
3. Siivutettujen lurkkujen joukkoon lisätään vasi-mausteseos.

4. Sekoitetaan ja pannan viileään/jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

5. Kurkut nautitaan kaikkien mahdollisten ruokien lisukkeena.

6. Nestettä ei kuitenkaan juoda.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurkku 100g1603g160kcal9.6g22.4g1.6g11.2g
Sokeri 273g1106kcal0g272.2g0g0g
Saskia/vähänatrium kivennäisvesi/1.5L962g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 481g159kcal0g2.4g0g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Sinapinsiemen, annos 3g8g3.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 26g28kcal2g4.2g0.2g0.5g
Tilli, tuore 128g38kcal4.7g1.2g1g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6976g2990kcal32.6g604.8g5.6g28.8g
Valittu annoskoko3488g1495kcal16.3g302.4g2.8g14.4g
Annoskoko puolitettuna1744g748kcal8.2g151.2g1.4g7.2g
Arvot/100g100g43kcal0.5g8.7g0.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=310108