Gulassipata

1. Leikkaa naudan sisäpaisti noin 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Leikkaa kuoritut, halkaistut sipulit lohkoiksi.

Hienonna valkosipulinkynnet ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet.

Viipaloi kuoritut porkkanat ja paloittele paprikat.

2. Ruskista lihaviipaleet pannussa 3-4 erässä tilkassa öljyä ja siirrä toiseen astiaan.

3. Kiehauta sipulit, chili ja paprikajauhe pannussa tai padassa tilkassa öljyä.

Lisää pataan sipulien kanssa ruskistetut paistiviipaleet ja porkkanat.

Kaada joukkoon vesi ja mausta gulassi.

Kypsennä kannen alla liedellä tai uunissa 200 asteessa noin tunti.

4. Lisää pataan paprikat ja tomaattipyree.

Kypsennä vielä noin 1/2 tuntia.

Hienonna padan pinnalle runsaasti persiljaa.

Tarjoa keitetyn riisin tai pastan sekä ruokajogurtin ja vaalean leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Kilroy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti1352g1487kcal297.4g1.4g40.6g0g
Sipuli 300g91kcal3.8g14.4g0.6g5.1g
Valkosipuli 23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Chili paprika punainen30g12kcal0.6g2.7g0g0g
Porkkana 451g147kcal2.8g25.1g0.9g11.5g
Paprika, punainen300g77kcal2.7g13.8g1.2g6g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl45g397kcal0g0g45.1g0g
Paprikajauhe 8.3g27kcal1.2g1.5g1.1g3.1g
Vesi, vesijohtovesi 751g0kcal0g0g0g0g
Timjami 1.5g4.2kcal0.1g0.4g0.1g0.6g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Tomaattisose tomaattipyree 68g51kcal3g8.7g0.1g0.7g
Persilja 150g41kcal2.1g1.7g0.3g12g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6984g4725kcal631.4g148g180.2g79.8g
Valittu annoskoko3492g2363kcal315.7g74g90.1g39.9g
Annoskoko puolitettuna1746g1181kcal157.9g37g45.1g20g
Arvot/100g100g68kcal9g2.1g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132840