Tattari peruspuuro, tuore

Liota kokonaiset tattarinjyvät (1 dl) yön yli väljässä vedessä ja huuhtele aamulla huolellisesti.

Lisää joukkoon keskikokoinen banaani ja 1 dl siemen- tai pähkinämaitoa.

Maidon voit tehdä itse tai ostaa kaupasta valmiin, kunhan katsot ettei siinä ole lisättyä sokeria, mutta sen sijaan lisättyä D- ja B- vitamiinia on ihan hyvä olla.

Maidon voi myös korvata vedellä.

Sekoita tehosekoittimessa.

Liottaessa tattari turpoaa kaksinkertaiseksi, joten annoksesta tulee itse asiassa 3 dl, eli täysi lautanen, lähemmäs 400gr.

Kaloreita nestevalinnasta riippuen
350- 40
0.
Vaikka tattarista tulee paljon kaloreita ja hiilihydraatteja, tulee siitä samalla paljon proteiinia, ja samalla se vähentää kolesterolin imeytymistä.

Tattarissa on runsaasti lyseeni-aminohappoa sekä orgaanisesti sitoutunutta kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, piitä ja fluoria.

Tattari on helposti sulavaa, mutta antaa pitkän kylläisyyden tunteen.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Naponen2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Banaani, keskikokoinen painaa 120g13g11kcal0.1g2.3g0.1g0.2g
Soijamaito light+ca+vit (Alpro), annos 100g13g3.6kcal0.3g0.3g0.2g0.2g
Tattari kokonainen (Risenta), annos 100g10g33kcal1.1g6.5g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana70g94kcal3g18.2g1g2g
Valittu annoskoko35g47kcal1.5g9.1g0.5g1g
Annoskoko puolitettuna18g24kcal0.8g4.6g0.3g0.5g
Arvot/100g100g134kcal4.3g26g1.4g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=437039