Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 5.9g2kcal0.2g0.3g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa4.7g14kcal1.1g0g1.1g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 0.1g0.6kcal0g0g0.1g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g2.3g7.5kcal0.3g1.5g0.1g0.2g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)9g2.3kcal0.1g0.5g0g0.1g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 12g27kcal2.2g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana70g109kcal7.8g5g6.6g0.6g
Valittu annoskoko35g55kcal3.9g2.5g3.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna18g27kcal2g1.3g1.7g0.2g
Arvot/100g100g156kcal11.1g7.1g9.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326191