3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 23g5.4kcal0.4g0.5g0.1g0.5g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 7g5.4kcal0.1g1.1g0g0.1g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g5.6g6.7kcal0.2g0.2g0.6g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)0.1g0kcal0g0g0g0g
Persilja0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana71g35kcal1.4g3.6g1.4g1.2g
Valittu annoskoko35g18kcal0.7g1.8g0.7g0.6g
Annoskoko puolitettuna18g9kcal0.4g0.9g0.4g0.3g
Arvot/100g100g49kcal2g5.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508