Pikamajoneesi

Laita korkeaan kapeaan astiaan öljy, muna, sinappi, etikka, sitruunamehu ja suola.

Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja käynnistä se. Surauta pari kertaa kunnes majoneesi sakenee sopivasti.

Mausta halutessasi valkosipulilla, chilillä, yrteillä tai currylla.

Säilyy jääkaapissa noin vuorokauden verran.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 228 grammaa

Rusinalintu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 21g187kcal0g0g21.1g0g
Kananmuna Luomu (Pirkka), annos 58g9g12kcal1.2g0g0.8g0g
Sinappi, Dijon, 1 tl1.6g2.2kcal0.1g0.1g0.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.6g0.3kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)1.6g0.3kcal0g0.1g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana72g402kcal2.6g0.4g44g0g
Valittu annoskoko36g201kcal1.3g0.2g22g0g
Annoskoko puolitettuna18g101kcal0.7g0.1g11g0g
Arvot/100g100g562kcal3.6g0.6g61.5g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=384485