Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g14g45kcal2.2g9.4g0.4g1.4g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g7g25kcal1g4.1g0.5g0.7g
Ohrasuurimo 7g23kcal0.6g4.4g0.1g0.5g
Oivariini, 60 (100g)0.9g4.8kcal0g0g0.5g0g
Tattarisuurimo / -jauho 7g23kcal0.8g4.2g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana72g241kcal9.2g44.2g3.2g6g
Valittu annoskoko36g121kcal4.6g22.1g1.6g3g
Annoskoko puolitettuna18g60kcal2.3g11.1g0.8g1.5g
Arvot/100g100g336kcal12.8g61.6g4.5g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=156810