Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi98g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g32g8.5kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Ruokajogurtti Valio25g22kcal1.1g1.2g1.5g0g
Hunaja 4.5g15kcal0g3.6g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl0.5g4.5kcal0g0g0.5g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala88g281kcal13.2g51.8g2.3g8.8g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%10g26kcal1.4g1.1g0.6g5g
Kuivahiiva, annos 11g2.7g10kcal1.2g1.1g0.2g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g87g314kcal11.3g61g1.8g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g1361kcal56.8g243g14g35.6g
Valittu annoskoko350g680kcal28.4g121.5g7g17.8g
Annoskoko puolitettuna175g340kcal14.2g60.8g3.5g8.9g
Arvot/100g100g194kcal8.1g34.7g2g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=88619