Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 278g211kcal5.2g43g0.6g2.8g
Valkosipuli 1.9g2kcal0.1g0.3g0g0g
Polar-juusto 15%13g34kcal4.1g0g2g0g
Flora kevyt ruoka 7%55g47kcal0.5g2.5g3.8g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g1.1g2.5kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g593kcal20g92.4g12.8g5.6g
Valittu annoskoko350g297kcal10g46.2g6.4g2.8g
Annoskoko puolitettuna175g148kcal5g23.1g3.2g1.4g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172536