Gulassikeitto

Kuori ja hienonna 2 keskikokoista sipulia.

Kuutioi 1200 g naudan palapaistilihaa.

Paista sipulisilppu ison kattilan tai padan pohjalla tilkassa oliiviöljyä kullanruskeaksi.

Lisää ruokalusikallinen paprikajauhetta, hyppysellinen chilirouhetta, puoli teelusikallista kuminansiemeniä, lihakuutiot ja yksi raastettu peruna.

Hauduta kannen alla 10 minuuttia vähän väliä sekoittaen.

Lisää ruokalusikallinen tomaattipyrettä ja 3 dl lihalientä.

Hauduta vielä tunti, kunnes liha on mureaa.

Kuori ja paloittele loput perunat (yht.

puoli kiloa) sekä vihreä paprika (poista siemenet paprikasta).

Lisää perunan- ja paprikanpalat sekä 1,7 litraa lihalientä keittoon.

Keitä kunnes perunat ovat pehmeitä.

Klimppejä varten sekoita 3 dl vehnäjauhoja ja yksi kananmuna.

Lisää 1/4 tl suolaa samalla kun työstät taikinaa.

Nypi klimppitaikinasta nokareita keittoon.

Hauduta vielä 10 minuuttia.

Amadina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattisose tomaattipyree, annos 125g2.4g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)3.9g5kcal0.4g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.24g83kcal3.2g16.1g0.6g0.9g
Paprika, vihreä13g2.3kcal0.1g0.3g0g0.3g
Vesi158g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.7g4.9kcal0.2g0.3g0.3g0g
Peruna (vanha, kuorittu)40g32kcal0.7g6.9g0g0.4g
Naudanpaisti (paistamaton)95g105kcal20.6g0g2.5g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )0.8g7.1kcal0g0g0.8g0g
Sipuli (kuorittu)12g3.2kcal0.2g0.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g490kcal51g49g9.2g3.6g
Valittu annoskoko350g245kcal25.5g24.5g4.6g1.8g
Annoskoko puolitettuna175g122kcal12.8g12.3g2.3g0.9g
Arvot/100g100g70kcal7.3g7g1.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=31540