Perunamuussi (peruna, margariini, maito, sipuli)

Kuori ja pieni perunat.

Laita ne kiehuvaan veteen.

Silppua sipuli ja lisää joukkoon (voit lisätä sipulin myös vasta kun perunat ovat jo kypsiä ja vesi on poistettu jolloin ne jäävät raaoiksi mutta tuovat mukavaa makua).

Keitä perunat hyvin kypsiksi (kunnes ne hajoavat haarukalla kokeiltaessa).

Valuta pois vesi.

Lisää suola, margariini ja maito ja muusaa perunasurvimella tai sauvasekoittimella.

Margariiniksi ja maidoksi käyvät hyvin rasvattomat vaihtoehdot, niistäkin tulee mahtava maku.

Maaju
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g299g180kcal4.5g38.9g0.3g2.7g
Sipuli (kuorittu)15g4kcal0.2g0.7g0g0.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen30g10kcal1g1.5g0g0g
Oivariini voimakassuolainen (punainen)6g41kcal0.1g0.1g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g469kcal11.6g82.4g9.6g6g
Valittu annoskoko350g234kcal5.8g41.2g4.8g3g
Annoskoko puolitettuna175g117kcal2.9g20.6g2.4g1.5g
Arvot/100g100g67kcal1.7g11.8g1.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=37256