Intialainen kikhernecurry

Tilkka öljyä
1 iso sipuli tai 2 pienempää
2-3 valkosipulinkynttä
1prk tomaattipyrettä
½pss pakastevihannessekoitusta
1prk säilöttyjä kikherneitä
1prk ruokajogurttia
kanelitanko
1tl kardemummaa
1 kasvisliemikuutio tai 2tl kasvisliemijauhetta
2tl currya
3dl vettä

1. Silppua sipulit ja kuullota öljytilkassa kattilassa.

Lisää joukkoon curry, vesi, tomaattipyre, kasvisliemikuutio, kanelitanko ja kardemumma.

2. Anna hautua noin 10min.

3. Valuta kikherneet ja kaada muiden ainesten joukkoon.

Lisää samaan aikaan myös pakastevihannekset.

Anna hautua vielä toiset 10min.

4. Sekoita lopuksi jogurtti ruokaan, anna lämmetä, mutta älä keitä enää, ettei kastike juoksetu.

5. Herkuttele basmatiriisin kera :)

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi97g0kcal0g0g0g0g
Ruokajogurtti Valio65g58kcal2.9g3.2g3.9g0g
Kikherne säilötty Bonduelle86g111kcal5.6g17.1g2.6g4.3g
Vihannessekoitus (Rainbow), annos 250g39g7.7kcal0.8g1.4g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu2.3g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Sipuli (kuorittu)39g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Tomaattisose Rainbow, 200g tuubi22g19kcal1.1g3.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g440kcal22.2g55g16g10g
Valittu annoskoko350g220kcal11.1g27.5g8g5g
Annoskoko puolitettuna175g110kcal5.6g13.8g4g2.5g
Arvot/100g100g63kcal3.2g7.9g2.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=39309