Pastakastike hirvenlihasta

Ruskista 400 g hirvenjauhelihaa tilkassa öljyä, lisää pilkotut sipuli (1-2 kpl) ruskistuksen loppuvaiheessa.

Kun jauheliha on ruskistunut tarpeeksi lisää tölkillinen (400g) tomaattimurskaa sekä mausteita makusi mukaan(mustapippuria n. 1 tl, suolaa n.1,5 tl, oreganoa, basilikaa, [myös pitsamauste käy yrttien sijasta], 1kpl lihaliemikuutio).

Lisää hieman vettä, itse yleensä huuhtelen tomaattimurskapurkin noin desillä vettä.

Anna kiehua hetken aikaa (n.10 min) miedolla lämmöllä.

Lisää ruokakerma 4% (1dl) sekä creme fraiche 5% (1dl) ja annan kiehahtaa, lisää makusi mukaan murskattuja valkosipulin kynsiä (itse laitan 3 - 4 kpl).

Maista kastiketta ja mausta lisää jos tarve vaatii :)

Stind3
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma Valio 4% K&P34g20kcal0.3g1.5g1.3g0.2g
Creme Fraiche, Ingman, 5%27g21kcal0.9g1.6g1.3g0g
Sipuli (kuorittu)17g4.5kcal0.2g0.8g0g0.3g
Mustapippuri, annos 1g0.7g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Basilika, kuivattu, annos 2g1.3g2.4kcal0.2g0.3g0.1g0.5g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Hirvenliha, annos 100g134g150kcal28.3g0g4g0.8g
Tomaattimurska (Euro shopper)134g40kcal1.3g5.4g0.5g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.7g24kcal0g0g2.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana700g529kcal62.6g19.8g19.8g4.2g
Valittu annoskoko350g264kcal31.3g9.9g9.9g2.1g
Annoskoko puolitettuna175g132kcal15.7g5g5g1.1g
Arvot/100g100g76kcal8.9g2.8g2.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=48042