Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton5g1kcal0g0.1g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)50g83kcal1.5g2g7.5g0g
Valkoviini kuiva 25g17kcal0.1g0.2g0g0g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g150g54kcal1.3g11.1g0.4g5.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g5g45kcal0g0g5g0g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Broileri rintafile,maustamaton113g116kcal26g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana701g638kcal58.2g27.8g28g10.8g
Valittu annoskoko350g319kcal29.1g13.9g14g5.4g
Annoskoko puolitettuna175g160kcal14.6g7g7g2.7g
Arvot/100g100g91kcal8.3g4g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=291012