Linssikeitto

Mausteet: chilirouhe, kurkuma, curry, juustokumina, garam masala, inkiväärijauhe (tai pieni pala tuoretta), suolaa.

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pienehköiksi paloiksi.

Lämmitä öljy isossa kattilassa (5 l) ja lisää mausteet (n. 1 tl kutakin, paitsi suolaa tai maun mukaan).

Kuullota mausteita hetki öljyssä (varo, etteivät pala) ja lisää valkosipuli, kuullota vielä hetki.

Lisää kattilaan peruna- ja porkkanapalaset ja pyörittele niitä mausteöljyssä hetki, lisää sitten vesi ja tomaattimurska.

Tarkista veden määrä, älä lisää liikaa.

Vettä voi lisätä keittämisen aikana, jos sitä on liian vähän.

Huuhtele vihreät linssit ja lisää kiehuvaan keittoon, anna kiehua n. 20 minuuttia hiljaa poreillen.

Huuhtele punaiset linssit ja lisää ne keiton joukkoon, anna kiehua vielä 10 minuuttia, tai kunnes linssit, perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.

Keiton voi myös soseuttaa sauvasekoittimella.

Säilyy jääkaapissa useamman päivän.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 219 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green267g867kcal64g130.7g2.7g32g
Peruna, vanha, kuorittu 800g609kcal15g124g1.6g8g
Porkkana 347g113kcal2.1g19.3g0.7g8.8g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g1333g467kcal21.3g92g1.3g18.7g
Valkosipuli 53g58kcal4.2g8.7g0.3g1.1g
Oliiviöljy 37g330kcal0g0g37.3g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g267g981kcal69.9g157.9g6.7g23.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7008g6850kcal353g1065.2g101.2g183.6g
Valittu annoskoko3504g3425kcal176.5g532.6g50.6g91.8g
Annoskoko puolitettuna1752g1713kcal88.3g266.3g25.3g45.9g
Arvot/100g100g98kcal5g15.2g1.4g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=163313