Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1445g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 96g291kcal0.1g71.4g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g4.8g17kcal2.2g1.9g0.3g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1060g3223kcal92.7g587.2g20.1g147.3g
Vehnäjauho puolikarkea 626g2149kcal63.8g438.5g7.5g21.9g
Auringonkukansiemen 241g1431kcal55.4g30.4g119.2g14.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7008g14221kcal428.4g2258.8g294.2g367.4g
Valittu annoskoko3504g7110kcal214.2g1129.4g147.1g183.7g
Annoskoko puolitettuna1752g3555kcal107.1g564.7g73.6g91.9g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525