Linssi-papukeitto

Liota valkoiset pavut ja linssit.

Tässä reseptissä on huomioitu kuivien tietojen alla liotuksessa papuun/linssiin imeytynyt vesi eli niiden paino noin suurinpiirtein tuplautuu.

Joten siksi reseptissä on lisäksi erikseen vielä 160g ja 120g vettä.

Kuumenna pannu tai kattila ja lisää siihen hieman öljyä ja kuumenna siinä hetki currytahnaa, jotta siitä irtoaa maut paremmin.

Lisää silputtu sipuli, valkosipuli ja loput öljystä.

Kuullota sipulit.

Lisää tomaattimurska, vesi (8dl) ja liotetut valkoiset pavut.

Mausta keitto suolalla, musta pippurilla ja basilikalla.

Anna kiehua 40 minuuttia.

Lisää tämän jälkeen linssit ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

Lisää jokaiseen annokseen keskelle reilu köntsä raejuustoa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 312 grammaa

Lasitus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 4.2g4.6kcal0.3g0.7g0g0.1g
Sipuli 35g11kcal0.4g1.7g0.1g0.6g
Rajah Mild Curry Paste (10g)5.6g8kcal0.2g0.5g0.6g0g
Tomaattimurska 113g33kcal0.6g6g0.2g2.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Linssi, vihreä, go green17g57kcal4.9g9.6g0.2g5.1g
Vesi, vesijohtovesi 17g0kcal0g0g0g0g
Valkoiset pavut (Gogreen), annos 80g23g65kcal5g9.9g0.5g3.6g
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana702g395kcal22.8g56.8g7.4g23g
Valittu annoskoko351g197kcal11.4g28.4g3.7g11.5g
Annoskoko puolitettuna176g99kcal5.7g14.2g1.9g5.8g
Arvot/100g100g56kcal3.2g8.1g1.1g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=292740