Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore105g18kcal0.6g2.6g0.4g0.7g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g60g99kcal12g0g6g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g23g6.3kcal0.1g1.3g0g0.6g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Basilika, tuore 1.5g0.4kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 60g18kcal0.3g3.2g0.1g1.1g
Tomaattisose tomaattipyree 6.8g5.1kcal0.3g0.9g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz3g3.1kcal0g0.7g0g0g
Valkosipuli 1.8g2kcal0.1g0.3g0g0g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g38g92kcal6.8g0.2g7.1g0g
Mozzarella juustoraaste, valio15g44kcal3.9g0g3.2g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen15g3kcal0.1g0.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana702g593kcal49g21.8g33.6g6.2g
Valittu annoskoko351g296kcal24.5g10.9g16.8g3.1g
Annoskoko puolitettuna176g148kcal12.3g5.5g8.4g1.6g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171