Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)70g13kcal1.3g1.3g0.2g1.4g
Keräkaali, 100g18g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)8.8g2.4kcal0.1g0.4g0g0.1g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g4.9g5.9kcal0.1g0.3g0.4g0.1g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)70g28kcal0.8g5g0.4g1g
Vesi123g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g28g7.8kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g1.8g13kcal0g0g1.4g0g
Sokeri 1.8g7.1kcal0g1.7g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 11g24kcal1.7g0.1g1.9g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g16g56kcal3.2g0.1g4.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana704g321kcal15.2g22.4g18.2g7.4g
Valittu annoskoko352g160kcal7.6g11.2g9.1g3.7g
Annoskoko puolitettuna176g80kcal3.8g5.6g4.6g1.9g
Arvot/100g100g46kcal2.2g3.2g2.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430345