Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 58g63kcal4.9g8.2g0.2g4.1g
Herne 47g32kcal2.4g4.4g0.2g1.4g
Punasipuli, kuorittu, 100g35g9kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Omena, keskikokoinen 200g87g30kcal0.2g6.2g0.3g1.6g
Oliiviöljy 12g103kcal0g0g11.6g0g
Viinietikka 8.7g1.8kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.3g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g15g83kcal2.6g3.4g7.2g1.7g
Peruna, keskikokoinen 60g87g52kcal1.3g11.4g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana703g754kcal24.2g71.4g39.4g20.4g
Valittu annoskoko352g377kcal12.1g35.7g19.7g10.2g
Annoskoko puolitettuna176g189kcal6.1g17.9g9.9g5.1g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.2g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204