Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2336g1779kcal43.9g362.1g4.7g23.4g
Sipuli 389g118kcal4.9g18.7g0.8g6.6g
Janssonfileet (rainbow)389g565kcal38.9g50.6g22.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl312g1059kcal6.2g9.3g109g0g
Voi, 1 tl, 5 g39g284kcal0.4g0.4g31.2g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g9g29kcal1.7g3.8g0.7g1.7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 39g18kcal1.2g1.9g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7028g7703kcal194.4g893.6g338.4g63.4g
Valittu annoskoko3514g3851kcal97.2g446.8g169.2g31.7g
Annoskoko puolitettuna1757g1926kcal48.6g223.4g84.6g15.9g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083