Talven paras uuniruoka

Pese, kuori ja suikaloi perunat ja porkkanat.

Kuori ja silppua sipulit.

Lado rypsiöljyllä siveltyyn uunivuokaan kerros perunaa, porkkanaa ja sipuleita.

Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Leikkaa (keittiösaksilla) possun leikkeistä päälle kerros lihasuikaleita.

Laita päälle vielä toinen kerros peruna-porkkana-sipuleita.

Ripottele taas pinnalle mausteet.

Kaada päälle "kermat".

Paista uunissa 200 asteessa n. tunti (kerrn välissä sekoittaen).

Ripottele halutessasi päälle hiukan juustoraastetta ja anna pinnan ruskistua kauniiksi n. 15- 20 min.
Tarjoa salaatin ja punajuuren kanssa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1801g1081kcal27g234.1g1.8g16.2g
Porsaan filee Ohut leike, kermainen pippuri 400g (Atria), annos 75g450g495kcal76.5g7.2g20.3g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.9g0.6g7.5g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Kevyt ja paksu (Flora), annos 250g188g113kcal1.9g8.4g7.5g1.1g
Valio maustettu ruokakerma 3 juustoa 1 prk 2,5 dl300g360kcal10.2g10.8g30g0g
Rypsiöljy 12g106kcal0g0g12g0g
Hillosipulisäilyke 150g73kcal1.8g14.2g0.3g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7032g4816kcal248.6g618.8g146.4g65.2g
Valittu annoskoko3516g2408kcal124.3g309.4g73.2g32.6g
Annoskoko puolitettuna1758g1204kcal62.2g154.7g36.6g16.3g
Arvot/100g100g69kcal3.5g8.8g2.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=151725