Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 100g29kcal1g4.6g0.3g1.8g
Selleri, annos 50g40g5.6kcal0.4g1.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g5.9g0.2g2.5g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Kuohukerma,valio,2dl40g136kcal0.8g1.2g14g0g
Juustoraaste emmental punaleima40g156kcal11.6g0g12g0g
Vehnäjauho, sunnuntai2g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana704g739kcal30g31.4g53.2g9.8g
Valittu annoskoko352g370kcal15g15.7g26.6g4.9g
Annoskoko puolitettuna176g185kcal7.5g7.9g13.3g2.5g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465