Lohikeitto

1. Kuori ja pilko lanttu, nauris, sipuli ja palsternakka.

2. Lisää suureen kattilaan juurekset ja sipuli.

Lisää 2 litraa vettä.

3. Lisää hieman suolaa, ruokalusikallinen sitruunapippuria ja joko 5 kokonaista valkopippuria tai noin puoli teelusikkaa jauhettua, 3 kalaliemikuutiota sekä 2-3 laakerinlehteä.

4. Keitä noin 25 minuuttia ja lisää kukkakaali.

Jatka keittämistä noin 15 minuuttia.

5. Lisää 4 dl kermaa ja puolet tillista.

6. Keitä matalalla lämmöllä keittoa kunnes juurekset ovat haluamasi tasoisen pehmeitä.

7. Nosta lieden lämpötilaa jonkin verran ennen lohen lisäämistä.

8. Lisää kuutioiksi leikattu lohifilee (n. 800g-1,2kg).

Lisää vielä 2 dl kermaa.

Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia.

9. Lopuksi ripottele pinnalle loput tillistä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 470 grammaa

M3hilainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 11g3.2kcal0.1g0.5g0g0.2g
Palsternakka 3.8g2.4kcal0g0.4g0g0.2g
Nauris 15g4.1kcal0.2g0.6g0g0.3g
Lohifilee 90g176kcal16.8g0g12.1g0g
Tilli, tuore 3g0.9kcal0.1g0g0g0.1g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g2.3g5kcal0.4g0.4g0.2g0g
Sipulikuutiot Apetit15g3.9kcal0.2g0.7g0g0g
Kukkakaali, pakaste (Rainbow), annos 200g15g2.6kcal0.3g0.3g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 45g149kcal0.9g1.4g15.8g0g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana705g694kcal38g8.8g56.2g1.6g
Valittu annoskoko353g347kcal19g4.4g28.1g0.8g
Annoskoko puolitettuna176g174kcal9.5g2.2g14.1g0.4g
Arvot/100g100g98kcal5.4g1.2g8g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=104981