Jouluruukku

Kuori kasvikset ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi.

Yhdistä suola ja mausteet keskenään.

Kaada kerma kattilaan, lisää jauhot ja kuumenna sekoittaen.

Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lado kasvikset kerroksittain vuokaan, ripottele mausteseos ja kaada juustokastiketta kerrosten väliin.

Peitä vuoka kannella tai alumiinifoliolla.

Kypsennä noin 3 tuntia 175 asteisessa uunissa.

Mausteita 0,5 rkl suolaa
2 tl timjamia
1 tl salviaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl rosmariinia

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Lahasi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lanttu 1000g289kcal10g46g3g18g
Selleri, annos 50g400g56kcal4g12g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g1000g280kcal6g59.5g2g25g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Kuohukerma,valio,2dl400g1360kcal8g12g140g0g
Juustoraaste emmental punaleima400g1560kcal116g0g120g0g
Vehnäjauho, sunnuntai20g70kcal2.4g14.2g0.4g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7040g7391kcal300.6g316.2g532g97.4g
Valittu annoskoko3520g3696kcal150.3g158.1g266g48.7g
Annoskoko puolitettuna1760g1848kcal75.2g79.1g133g24.4g
Arvot/100g100g105kcal4.3g4.5g7.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93465