Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g1125g1013kcal67.5g168.8g1.1g0g
Paprika vihreä 306g65kcal2.9g7.7g0.9g5.8g
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Valkosipuli 45g49kcal3.6g7.3g0.3g0.9g
Chili paprika punainen90g36kcal1.8g8.1g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska1125g338kcal15.8g73.1g5.6g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g27g58kcal3.7g5.8g2.2g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g450g1764kcal117g0.9g144g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7056g6838kcal434g578g309.6g25.6g
Valittu annoskoko3528g3419kcal217g289g154.8g12.8g
Annoskoko puolitettuna1764g1710kcal108.5g144.5g77.4g6.4g
Arvot/100g100g97kcal6.2g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238908