Paholaisen kakku,kevennetty rahkalla

1.Vatkaa 2 munaa ja 4dl sokeria

2.Sekoita 5dl vehnäjauhoja, 15 tl vanilijasokeria, 1tl ruokasoodaa 1,5 tl kardemummaa keskenään ja lisää nopeasti vatkaten munavaahtoon

3.sekoita rasvaton maito(juoma) ja rahka keskenään ja lisää joukkoon.

4.sulata 100g voita, anna jäähtyä ja lisää joukkoon

Alkuperäisessä ohjeessa ei ole rahkaa, ja voita on 200g.

Itse en huomaa eroa, kun kokeilin puolet rahkaa/puolet voita.

Kuulemma toimii kaikissa kuivakakuissa sama periaate (neuvoi alan ammattilainen)

Voideltu ja korppujauhoitettu rengasvuoka, 175 astetta ja yksi tunti uunissa
Annoskoko on summittainen, riippuu toki siivujen paksuudesta

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 98 grammaa

Tso

Tso sanoi...

Lapsuudesta ati lempikakkuni, ja maistuu paljon kardemummalle, nam!
Älä säikähdä soodaa, äläkä korvaa leivinjauheella, ei tule sama koostumus.


sunnuntai 07.03.2010 klo 15:36

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 329g469kcal41.1g1g33.7g0g
Sokeri 1016g4123kcal0g1014.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 971g3331kcal98.9g679.6g11.7g34g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g72kcal0g17.7g0g0g
Voi 299g2167kcal3.6g1.2g242.9g0g
Rahka, valio299g194kcal29.9g12.5g0.9g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 598g159kcal19.7g18.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7056g21030kcal386.4g3490.4g578.4g68g
Valittu annoskoko3528g10515kcal193.2g1745.2g289.2g34g
Annoskoko puolitettuna1764g5257kcal96.6g872.6g144.6g17g
Arvot/100g100g298kcal5.5g49.5g8.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=167531