Saaristolaisleipä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.

Lisää muut aineet samalla sekoittaen.

Älä vaivaa! Anna kohota kaksi tuntia.

Laita 170 asteeseen kunnes pinta hieman tummunut.

Laita sitten päälle folio, ja laske lämpö 160 asteeseen.

Voitele välillä siirappivedellä.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä, rasvaton (Valio)1449g464kcal47.8g65.2g0g0g
Hiiva 72g54kcal9.5g0.8g0.3g5g
Siirappi 609g1835kcal0.6g450.9g0g0g
Vehnälese 87g198kcal11.6g13.4g3.9g32.6g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)348g1318kcal40.7g267.8g7.7g49.7g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 942g3231kcal96g659.2g11.3g33g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7056g14200kcal412.4g2914.6g46.4g240.6g
Valittu annoskoko3528g7100kcal206.2g1457.3g23.2g120.3g
Annoskoko puolitettuna1764g3550kcal103.1g728.7g11.6g60.2g
Arvot/100g100g201kcal5.8g41.3g0.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=260881