Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 726g246kcal22.2g35.6g0.7g0g
Hiiva 63g47kcal8.3g0.7g0.3g4.3g
Sokeri 194g786kcal0g193.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1312g4503kcal133.7g918.7g15.7g45.9g
Margariini 80 % laktoositon 157g1101kcal1g0g124g0g
Kananmuna kuoreton 107g152kcal13.3g0.3g10.9g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 533g4686kcal3.2g2.1g527.4g0g
Sokeri 436g1769kcal0g435.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7056g26580kcal363.4g3172.6g1358g100.4g
Valittu annoskoko3528g13290kcal181.7g1586.3g679g50.2g
Annoskoko puolitettuna1764g6645kcal90.9g793.2g339.5g25.1g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288853