3 juuston kukkakaali-perunamuusi

800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 252 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 2237g533kcal40.3g48.8g6.7g51g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 699g541kcal11.7g112g1.4g7g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g559g671kcal19g20.1g55.9g0g
Suola, annos 3g8.4g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri, annos 1g2.8g0kcal0g0g0g0g
Aromisuola (5g)8.4g4.7kcal0.1g0.9g0.1g0.2g
Persilja14g1.7kcal0.2g0.2g0g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7056g3503kcal142.6g364g128.2g118.6g
Valittu annoskoko3528g1752kcal71.3g182g64.1g59.3g
Annoskoko puolitettuna1764g876kcal35.7g91g32.1g29.7g
Arvot/100g100g50kcal2g5.2g1.8g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=335508