Poropiirakka

Pohja:
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 sipuli
125 g kylmäsavustettua poroa
200 g raejuustoa
1 ½ dl mietoa kermajuustoa raasteena (esim.

Oltermanni)
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle:
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Iinuliinu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai48g168kcal5.7g34g1g1.4g
Oivariini, 60 (100g)35g194kcal0.4g0.4g21.1g0g
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Emmental, punaleima 17%48g139kcal16.3g0g8.1g0g
Keso raejuusto (Arla), annos 100g56g39kcal6.2g1.4g0.8g0g
Kylmäsavustettu poronpaistileike (Kylmänen), annos 2g37g58kcal12.3g0g0.7g0.3g
Sipuli (kuorittu)14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Kanamuna, paistettu (pirkka)31g68kcal4.1g0.2g5.8g0g
Kevytkerma 10% rasvaa (Valio), annos 200g56g68kcal1.9g2.7g5.6g0g
Persilja 14g3.8kcal0.2g0.2g0g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana707g1481kcal94.6g79.2g86.2g6g
Valittu annoskoko354g740kcal47.3g39.6g43.1g3g
Annoskoko puolitettuna177g370kcal23.7g19.8g21.6g1.5g
Arvot/100g100g209kcal13.4g11.2g12.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314891