Mustikkapiirakka

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täytteeseen mustikoita sekä se kermaviiliseos:

2 dl kermaviiliä
1 muna
2 tl vanilliinisokeria
3/4 dl sokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon.

Levitä seos voideltuun uunivuokaan.

Sekoita kermaviiliin muna, sokeri ja vanilliinisokeri.

Laita ensin mustikat uunivuokaan taikinan päälle ja lisää lopuksi kermaviiliseos.

Kypsennä uunissa 200 °C:n lämpötilassa noin 30 minuuttia

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 37g271kcal0.4g0.1g30.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 45g56kcal4.9g0.1g4g0g
Kaurahiutale 15g56kcal2.2g8.5g1.1g1.5g
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34g0.6g1.7g
Sokeri 54g219kcal0g54g0g0g
Kermaviili (lidl) (Milbona), annos 200g75g88kcal2.1g3g7.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Mustikka metsä- 75g33kcal0.4g4.8g0.4g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana708g1810kcal30.2g216.2g88g11.4g
Valittu annoskoko354g905kcal15.1g108.1g44g5.7g
Annoskoko puolitettuna177g452kcal7.6g54.1g22g2.9g
Arvot/100g100g256kcal4.3g30.5g12.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234932