Sorsanlihakastike

Laita sorsat kattilaan laske vettä että peittyvät kunnolla, lisää lihaliemikuutiot, 3kpl laakerinlehtiä, 10kpl maustepippureita ja keitä 1-1,5h.

Säästä keitinliemi (käytetään kastikkeen nesteenä)

Perkkaa ja paloittele jäähtyneet lihat käsin riipimällä.

Paista sorsanlihat ja sipulit pannussa niin että alkaa hieman kuivahtaa ja rapeutua.

Nosta lihat kattilaan.

Tee pannulla ruskean kastikkeen pohja, eli ruskista vehnäjauhot voissa.

Kun jauhot on ruskistettu lisää n. litra siivilöityä lihojen keitinlientä samalla sekoittaen.

Kaada nyt kastike lihojen päälle ja nosta kattila liedelle (saa hiljalleen poreilla).

lisää valkosipulijauhetta, ketsuppi ja sinappi, vähän grillimaustetta.

Anna kiehua hiljalleen n. 5-10 min

Tarjoa keitettujen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 315 grammaa

Kaariainen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Riistalintu, 100 gr83g101kcal16.8g0g3.7g0g
Sipuli (kuorittu)41g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)4.1g12kcal0.4g0.7g0.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Voi 60% rasvaa 19g102kcal0.2g0.1g11.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g42kcal1.2g8.5g0.1g0.4g
Sinappi, mieto, meira 125g3.8g6.3kcal0.2g0.8g0.3g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)3.8g3kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana709g554kcal38.8g25.6g33g2.2g
Valittu annoskoko354g277kcal19.4g12.8g16.5g1.1g
Annoskoko puolitettuna177g139kcal9.7g6.4g8.3g0.6g
Arvot/100g100g78kcal5.5g3.6g4.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=320869