Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1263g267kcal15.2g43g2.5g26.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g363g102kcal2.2g21.6g0.7g9.1g
Sipuli (käsittelemätön)363g98kcal4.7g17.4g0.7g6.2g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g1001g1701kcal200.1g0g100.1g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen50g200kcal3.5g1g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7080g4736kcal451.4g166g248g83.6g
Valittu annoskoko3540g2368kcal225.7g83g124g41.8g
Annoskoko puolitettuna1770g1184kcal112.9g41.5g62g20.9g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=223241