Jauhemaksapihvit

300 g raakaa tai kypsää perunaa
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl meiramia tai kirveliä
300 g jauhettua maksaa
Paistamiseen:
voita tai margariinia
1. Raasta tai hienonna perunat.

2. Silppua sipuli hienoksi silpuksi, kuullota se nopeasti pannulla ja anna jäähtyä.

3. Sekoita perunat, sipuli ja kananmuna maksan joukkoon.

4. Kuumenna ohukaispannu ja lisää pannun syvennyksiin rasva.

5. Lusikoi koloihin taikinaa sen verran, että saat reilunkokoisia pihvejä.

6. Paista molemmilta puolilta.

7. Tarjoa lisäksi perunamuusia, voisulaa ja puolukkahilloa.

Vinkki: Voit kypsentää jauhemaksapihvit myös uunissa leivinpaperin päällä (225 astetta, noin 10 minuuttia).

Jos haluat miedommin maksalta maistuvia pihvejä, korvaa osa maksasta jauhelihalla.

Perunoiden ohella tai sijasta taikinaan voi käyttää myös porkkanaraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maksa, naudan154g202kcal28.4g9g5.7g0g
Peruna, keskikokoinen 60g140g84kcal2.1g18.3g0.1g1.3g
Porkkanaraaste 200g30g8kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Kananmuna kuoreton 31g44kcal3.9g0.1g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana711g677kcal69.2g58g18.2g4g
Valittu annoskoko356g339kcal34.6g29g9.1g2g
Annoskoko puolitettuna178g169kcal17.3g14.5g4.6g1g
Arvot/100g100g95kcal9.7g8.2g2.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=90511