Hoppumoussaka (pirkan ohje)

Halkaise munakoiso pitkittäin neljään osaan.

Leikkaa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Levitä viipaleet laakealle vadille ja ripottele pinnalle suolaa.

Suola pehmittää ja irrottaa munakoisosta nestettä.

Munakoisoviipaleet saavat hiostua noin 15 minuuttia.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja ruskista jauheliha.

Lisää kasariin sipulit ja valkosipulit kuullottumaan.

Sekoita joukkoon tomaattipyree ja vesi.

Anna hautua kannen alla muutama minuutti.

Huuhtele munakoisoista suola pois ja kuivaa ne hyvin talouspaperiin.

Lisää munakoisot kasariin ja sekoittele.

Mausta mustapippurilla, oreganolla ja timjamilla.

Hauduta kannen alla viisi minuuttia.

Tarkista maku.

Levitä pinnalle tomaattilohkot ja salaattijuustomurut (juusto ei kuulu reseptin kaloreihin, eli lisää tämä ruoka-aineisiin itse!).

Kuumenna ja ripottele päälle persiljaa.

Tarjoa uusien perunoiden ja leivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 355 grammaa

Tinas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Munakoiso 750g168kcal3.7g23.2g1.5g18.7g
Jauheliha, lammas (20% rasvaa)1249g3585kcal314.8g0g259.8g0g
Sipuli 75g23kcal0.9g3.6g0.1g1.3g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g625g127kcal3.7g23.7g1.9g8.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl38g337kcal0g0g37.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 750g0kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree, Pirkka25g21kcal0.8g4.7g0.2g0.2g
Oregano, kuivattu 5g15kcal0.5g1.1g0.5g2.1g
Timjami 5g14kcal0.5g1.3g0.4g1.8g
Persilja 13g3.4kcal0.2g0.1g0g1g
Mustapippuri 7.5g21kcal0.8g2.9g0.2g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7100g8649kcal653.4g124.4g604.4g72g
Valittu annoskoko3550g4325kcal326.7g62.2g302.2g36g
Annoskoko puolitettuna1775g2162kcal163.4g31.1g151.1g18g
Arvot/100g100g122kcal9.2g1.8g8.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372498