Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g320g1223kcal48g240.1g9.6g26.2g
Hiiva, 50g80g49kcal10.5g0.9g0.3g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl400g1400kcal56g256.1g12.4g22g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 19g78kcal0g19.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1440g4942kcal146.8g1008.2g17.3g50.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl80g720kcal0g0g80g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7104g16824kcal522.6g3049g239.2g197.2g
Valittu annoskoko3552g8412kcal261.3g1524.5g119.6g98.6g
Annoskoko puolitettuna1776g4206kcal130.7g762.3g59.8g49.3g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073