Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 146g35kcal2.6g3.2g0.4g3.3g
Vesi, vesijohtovesi 146g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g1.5g1.5kcal0g0.3g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl29g104kcal0.6g0.9g11.1g0g
Valkopippuri 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa29g88kcal6.7g0g6.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g4.4g32kcal0g0g3.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana712g521kcal19.8g9g43.4g6.8g
Valittu annoskoko356g261kcal9.9g4.5g21.7g3.4g
Annoskoko puolitettuna178g130kcal5g2.3g10.9g1.7g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130