Iranilainen linssi-jauhelihapata

Iranilainen jauhelihapata

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
1 prk herkkusieniä (tai 200 g munakoisoa/kesäkurpitsaa) kuutioituna
3 rkl öljyä
4 dl vettä
1 dl punaisia linssejä
1 prk paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
(2 rkl tomaattipyrettä)
1 rkl fariinisokeria (tai 2 tl hunajaa)
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl kurkumaa
1 tl (tai enemmän jos haluaa tulista) curry pastaa
(puolikas valkosipulinkynsi/-lastuja)
1 rkl limemehua

Kuumenna puolet öljystä pannulla, paista sipulisilppu ja jauheliha, siirrä kattilaan.

Kuumenna loput öljyt ja paista sieniä/munakoisoa/kesäkurpitsaa, ja siirrä ne kattilaan.

Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska, (-pyre), huuhdotut linssit, fariinisokeri/hunaja, suola, mustapippuri ja kurkuma.

Keitä pataa hiljalleen ilman kantta noin 15 minuuttia.

Lisää lopuksi joukkoon limemehu.

Tarkista maku.

Alkuperäinen: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 285 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sika-nauta jauheliha (Snellman)100g279kcal18g0g23g0g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Herkkusieni säilötty Rainbow29g4.3kcal0.5g0.5g0g0.7g
Oliiviöljy 11g93kcal0g0g10.5g0g
Vesi100g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g25g81kcal6g12.2g0.2g3g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g50g13kcal0.7g2.1g0.1g0g
Hunaja juokseva (Pirkka), annos 7g2.5g8kcal0g1.9g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.6g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Kurkuma, annos 2g1.2g0.6kcal0g0g0g0g
Hot curry paste (Rajah), annos 20g1.2g1.8kcal0g0.1g0.1g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g3.7g0.9kcal0g0.3g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana713g982kcal51.4g37.6g68g8.4g
Valittu annoskoko356g491kcal25.7g18.8g34g4.2g
Annoskoko puolitettuna178g246kcal12.9g9.4g17g2.1g
Arvot/100g100g138kcal7.2g5.3g9.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=365672