Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 960g382kcal33g39g5.8g19.2g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )48g431kcal0g0g47.5g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g400g2400kcal84g26.4g216g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g120g688kcal21.2g8.4g59.5g14.2g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g180g1620kcal0g0g180g0g
Sitruunamehu, laimentamaton180g38kcal0.5g2.9g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Hunaja 56g185kcal0.3g45.2g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 1600g2698kcal313.9g19.2g152g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7120g16915kcal908.4g287.4g1321.8g67.8g
Valittu annoskoko3560g8457kcal454.2g143.7g660.9g33.9g
Annoskoko puolitettuna1780g4229kcal227.1g71.9g330.5g17g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435824