Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 24g72kcal4.3g11.6g0.2g2.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g3.2kcal0.1g0.7g0g0.3g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g75g45kcal1.1g9.8g0.1g0.7g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g47g70kcal0.5g2.8g6.1g0.3g
Oliiviöljy 19g166kcal0g0g18.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 27g94kcal2.8g19.2g0.3g1g
Ohrajauho 21g68kcal1.7g13.3g0.4g1.6g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 11g30kcal1g5.2g0.5g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana714g1101kcal23.2g126.2g52.8g14.2g
Valittu annoskoko357g551kcal11.6g63.1g26.4g7.1g
Annoskoko puolitettuna179g275kcal5.8g31.6g13.2g3.6g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.7g7.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89694