Papu-vehnäsalaatti

Tämä on yksi variaatio kovasti tykkäämistäni keitetyistä pavuista.

Olen hullaantunut niihin, vaikka eihän säilykepavuissakaan vikaa ole. Papuja on kuitenkin helppo kypsentää itse: osta pussillinen kuivattuja papuja, laita sopiva annos likoamaan kulhoon yön yli ja keitä aamulla 15-60 minuuttia (riippuu lajikkeesta, pussissa on ohjeet).

Pakasta annosrasioihin ja sitten onkin kätevästi aina käden ulottuvilla annos papuja!

Salaatin valmistus: Keitä kokonaiset tai rikotut vehnäsuurimot.

Pilko maustekurkku ja sipuli, paahda seesaminsiemenet paistinpannulla, raasta juusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Lisää maun mukaan hieman suolaa tarvittaessa ja mausta sopivaksi katsomallasi tavalla.

Esim. persilja, jeera, mustapippuri sopivat hyvin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnärouhe kokojyvästä 37g111kcal4g19.8g0.8g3.7g
Papu valkoinen, keitetty 144g155kcal12.1g20.1g0.5g10.1g
Maustekurkku sokerisuolattu 85g17kcal0.6g2.6g0.1g1.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g19g107kcal3.3g4.4g9.3g2.2g
Viinietikka balsami3.7g1.3kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g31g46kcal0.3g1.8g4g0.2g
Parmigiano Reggiano -parmesaanijuusto (Pirkka), annos 20g8.2g32kcal2.7g0g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana715g954kcal46.8g100.2g34.2g36.4g
Valittu annoskoko358g477kcal23.4g50.1g17.1g18.2g
Annoskoko puolitettuna179g239kcal11.7g25.1g8.6g9.1g
Arvot/100g100g133kcal6.5g14g4.8g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84481