Nakkikeitto

Huomaa, tämä on suur-annos ja sisältää runsaasti nakkeja :)
Keittoa kannattaa pakastaa annoskokoisissa rasioissa tulevien kiireisten päivien varalle.

*Keitä kuoritut ja lohkotut juurekset ja perunat maustepippurilla ja parilla laakerinlehdellä maustetussa vedessä lähes kypsiksi.

*Lisää paloitellut nakit ja fond du chef.

*Anna kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

*Maista/mausta (ehkä ripaus chiliä) sekä lisää persiljaa.

Reseptistä tulee n. 11 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Piimar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Aito nakki kevyt (Hk), annos 500g763g1182kcal106.7g19.1g76.2g1.5g
Peruna, vanha, kuorittu 545g415kcal10.2g84.4g1.1g5.4g
Porkkana, tuore392g110kcal2.4g22g0.8g9.8g
Selleri, annos 50g55g7.6kcal0.5g1.6g0g0g
Lanttu 109g31kcal1.1g5g0.3g2g
Palsternakka 16g10kcal0.1g1.9g0.1g0.7g
Purjosipuli 11g2.5kcal0.2g0.3g0g0.2g
Persilja 22g6kcal0.3g0.2g0g1.7g
Naudanlihafondi fond du chef (Knorr), annos 28g31g27kcal0.9g1.1g2.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 1634g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7152g3583kcal244.8g271.2g161.2g43g
Valittu annoskoko3576g1792kcal122.4g135.6g80.6g21.5g
Annoskoko puolitettuna1788g896kcal61.2g67.8g40.3g10.8g
Arvot/100g100g50kcal3.4g3.8g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=355915