Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g349g70kcal5.2g10.5g1.7g0g
Tomaatti 874g199kcal4.9g30.1g2.6g12.2g
Kurkku 466g51kcal2.6g6.5g0.5g3.3g
Sipuli 128g39kcal1.6g6.1g0.3g2.2g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 233g369kcal2.6g3.4g37.3g8.2g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g897g2422kcal161.4g17.9g188.3g0g
Oregano, kuivattu 2.3g7.1kcal0.3g0.5g0.2g1g
Paprika keltainen 396g119kcal3.7g20.2g0.8g7.9g
Oliiviöljy 157g1391kcal0g0g157.2g0g
Viinietikka 58g12kcal0g0.3g0g0g
Mustapippuri 4.7g13kcal0.5g1.8g0.2g1.2g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7168g9423kcal368.6g200.6g778.4g72.8g
Valittu annoskoko3584g4712kcal184.3g100.3g389.2g36.4g
Annoskoko puolitettuna1792g2356kcal92.2g50.2g194.6g18.2g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512