Saaristolaisleipä

Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 929 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl13g4.9kcal0.1g1.2g0g0g
Hiiva, 50g1.3g0.8kcal0.2g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma2.6g8.3kcal0g1.9g0g0g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g1.4g8.6kcal0.3g0.2g0.7g0.1g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi1.8g5.8kcal0.5g0.1g0.4g0.6g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g3.6g12kcal0.4g2.4g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 5.5g19kcal0.6g3.8g0.1g0.2g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g5g15kcal0.5g3.1g0.1g0.7g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g0.8g1.2kcal0.1g0.3g0g0.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)1.1g4.1kcal0.1g0.8g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana72g160kcal5.6g27.6g2.8g5g
Valittu annoskoko36g80kcal2.8g13.8g1.4g2.5g
Annoskoko puolitettuna18g40kcal1.4g6.9g0.7g1.3g
Arvot/100g100g220kcal7.7g38.1g3.9g6.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333492