Karitsa-kaalikeitto

1. Kuumenna rasva pannulla ja aseta jäinen karitsankäristysliha pannulle.

Käännä ja irrota kerros sulanutta lihaa pannulle.

Käännä heti uudelleen ja irrota taas kerros.

Jatka näin, kunnes koko liha on paistettu.

Anna lihaviipaleiden ruskistua kunnolla ja revi ne pieniksi paloiksi paiston aikana.

2. Siirrä liha kattilaan, lisää vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet.

Kuumenna kiehuvaksi.

Leikkaa keittojuuresten porkkanat ohuiksi lanteiksi ja muut juurekset pieniksi kuutioiksi ja lisää kattilaan.

3. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tai raastimella ja lisää keittoon.

Anna kaalin kiehua vielä noin 15 minuuttia ja lisää purjoviipaleet noin 5 minuutiksi mukaan.

Lisää hiukan vettä, jos keitto on liian sakea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 465 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Nopea karitsankäristys (Pirkka), annos 100g4.7g10kcal0.8g0.1g0.7g0g
MiniLätta kevyt kasvirasvalevite 28% (annos 15 g)0.2g0.6kcal0g0g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl0.2g0.5kcal0g0g0g0g
Keittojuures, Pirkka5.9g1.5kcal0.1g0.3g0g0g
Valkokaali keräkaali 3.9g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Purjosipuli 2g0.4kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana73g28kcal1.8g1.2g1.6g0.2g
Valittu annoskoko36g14kcal0.9g0.6g0.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna18g7kcal0.5g0.3g0.4g0.1g
Arvot/100g100g38kcal2.5g1.6g2.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133565