Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1g0.7kcal0.1g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)8g26kcal1.1g4.6g0.3g1g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g16g56kcal2g11.1g0.3g0.5g
Voi, 1 tl, 5 g1g7.3kcal0g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana73g181kcal6.4g31.8g2.8g3.2g
Valittu annoskoko37g91kcal3.2g15.9g1.4g1.6g
Annoskoko puolitettuna18g45kcal1.6g8g0.7g0.8g
Arvot/100g100g248kcal8.8g43.6g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577